När den kvinnliga sexlusten befriades

Att tidigare generationers kvinnor inte hetsat upp sig med erotik stämmer inte riktigt. Redan i Kinseyrapporten 1953 sade 60% att de tyckte om att hetsa upp sig sexuellt med erotisk läsning. Men normen sade att nakna män, nakenbilder, porrbilder, strip-tease och erotiska scener på bio inte var något för fina flickor. Få sade att de tände på sådant.
 
Erotisk litteratur för kvinnor skulle helst vara Mitt Livs Novell och de böcker som kallades tantsnusk. De rent pornografiska sexhistorierna fanns i porrtidningar för män. Det fanns dock erotiska berättelser i herrtidningen FIB-Aktuellt. Den lästes av miljoner svenskar och hälften av dem var kvinnor.

Den hemska och kvinnoförnedrande porren var något helt annat än lite småfräck läsning. Perversa sexleksaker och kvinnoförnedrande porrfilm var sjuka uppfinningar av den profithungriga porrindustrin. Statliga utredningar, RFSU, feministerna och kvinnorna själva var överens om att sådant bara var för killar. Men långsamt blev vi mer toleranta. Eller ärliga.
 
Snart var de vibrerande, mer eller mindre penisformade produkterna rumsrena. Helt nyligen blev otippat värre djävulens påfund, porrfillmerna med äkta sex, kvinnornas favorit. Och erotisk film blir bara mer och mer inne. Idag är det mycket ovanligt att tjejer är negativa till sådant som kan hotta upp sexlivet. Sexenkäten på Sexnoveller & Orgasmer visar att:

1 % är negativa till sexleksaker
1 % är negativa till sexnoveller
4 % är negativa till porrfilm

2013 kan gå till historien som året då den kvinnliga sexlusten befriades.
 

RSS 2.0